Skip to main content

Despre noi

MVM Energy Romania SA. este membră a Grupului MVM.

Prin intermediul filialei noastre, MVM Future Energy Technology Srl., producem energie electrică regenerabilă din 2011. Operăm microhidrocentrale în Valea Uzului, pe pâraiele Vârghiș și Mădăraș. Prin portofoliul nostru de clienți, furnizăm energie electrică și gaze naturale către sute de clienți.

Producție

Operăm trei microhidrocentrale, deservind clienții noștri din toată țara, prin birourile noastre
din Cluj-Napoca și Miercurea Ciuc.

Unitatea de producție din Valea Uzului

Altitudine captare nr.1: 1892 m
Cea mai joasă turbină la altitudinea: 572 m
Putere instalată: 6,8 MW

Producția medie anuală de energie electrică a unității noastre de producție este de 11.621 MWh, ceea ce protejează mediul înconjurător de emisii de dioxid de carbon de 3.367 tone/an. Astfel, asigurăm 2,3% din necesarul total de energie electrică al județului Harghita, care acoperă cererea totală de energie electrică a unei localități cu aproximativ 6.930 de locuitori.

Unitatea de producție din Vârghiș

Altitudinea captării: 1207 m
Casa turbinelor la altitudinea: 954 m
Diferență de nivel: 253 m
Lungimea sistemului de conducte sub presiune: 5160 m
Diametru sistem conducte de presiune: 600 mm
Tip turbină: Pelton, Global Hydroenergy Austria 
Putere instalată: 1 MW

Producția medie anuală de energie electrică a unității noastre de producție este de 3.238 MWh, ceea ce protejează mediul înconjurător de 880 tone/an emisii de dioxid de carbon. Astfel, asigurăm 0,63% din necesarul total de energie electrică al județului Harghita, care acoperă necesarul total de energie electrică al unei localități cu aproximativ 1.860 de locuitori.

Unitatea de producție din Mădăraș

Mădăraș 1

Altitudinea captării: 1065 m
Casa turbinelor la altitudinea: 885 m
Diferență de nivel: 180 m
Lungimea sistemului de conducte sub presiune: 2700 m
Diametru sistem conducte de presiune: 600 mm
Tip turbină: Pelton, Global Hydroenergy Austria 
Putere instalată: 0,66 MW

Producția medie anuală de energie electrică a unității noastre de producție este de 1.880 MWh, ceea ce protejează mediul înconjurător de 510 tone/an emisii de dioxid de carbon. Astfel, asigurăm 0,36% din necesarul total de energie electrică al județului Harghita, care acoperă necesarul total de energie electrică al unei localități cu aproximativ 1.110 de locuitori.

Mădăraș 2

Altitudinea captării: 805 m
Casa turbinelor la altitudinea: 724 m
Diferență de nivel: 81 m
Lungimea sistemului de conducte sub presiune: 3100 m
Diametru sistem conducte de presiune: 900 mm
Tip turbină: Francis, Global Hydroenergy Austria 
Putere instalată: 0,58 MW

Producția medie anuală de energie electrică a unității noastre de producție este de 1.953 MWh, ceea ce protejează mediul înconjurător de 531 tone/an emisii de dioxid de carbon. Astfel, asigurăm 0,38% din necesarul total de energie electrică al județului Harghita, care acoperă necesarul total de energie electrică al unei localități cu aproximativ 1.120 de locuitori.

Activități de birou

Susținem activitatea colegilor noștri din Departamentul de operare și mentenanță unități de producție, din biroul nostru din Miercurea Ciuc și sprijinim activitățile colegilor noștri din Cluj-Napoca în sarcini legate de serviciul de furnizare și comerț.

Despre Grup

Grupul MVM

Grupul MVM este al doilea cel mai mare grup de companii din Ungaria și al patrulea ca mărime din Europa Centrală. Un grup de companii dinamic și inovator în sectorul energiei, deținut 100% de stat, devine din ce în ce mai dominant la nivel regional, fiind deasemenea cel mai mare centru de cunoștințe energetice din Ungaria, ceea ce contribuie – prin pregătirea sa profesională – în mare măsură la securitatea aprovizionării cu energie a Ungariei și a Europei Centrale și de Est.

Grupul MVM de astăzi este cel mai complex MVM din toate timpurile, deoarece cuprinde practic tot ceea ce ține de energie: produce, stochează, comercializează, distribuie, furnizează, proiectează, construiește, transportă și incubează.

Puteți afla mai multe despre Grupul MVM aici:
https://mvm.hu/en/

Filialele

MVM din România

MVM Energy Romania SA,. este membră a Grupului MVM și unic asociat al MVM Future Energy Technology Srl. Ca atare, sarcina sa principală este de a-și sprijini filiala. Obiectivul grupului românesc este de a produce și furniza energie sigură și durabilă și de a deschide căi către afaceri noi și inovatoare.

Organele de conducere

MVM Energy Romania S.A.

Consiliul de supraveghere

Fritsch László Zoltán

președinte

Nagy Árpád Csaba

vicepreședinte

Dr. Kovács Gabriella Marianna

membru

Dr. Puskás-Tompos András

membru

Varga László

membru

Management

Demeter Attila

director general

Lőrincz Csilla

director operațiuni

MVM Future Energy Technology SRL.

Reisz Attila

administrator

Serviciile noastre

Producție de energie electrică

Furnizare de energie electrică

Furnizare
de gaze naturale

CSR

Fiind a doua cea mai mare companie energetică din Ungaria și a zecea din Europa Centrală și centru de cunoștințe energetice, Grupul MVM acordă o atenție deosebită funcționării ca un grup de companii responsabil din punct de vedere social, centrat pe oameni. La fel ca marile companii care operează în alte țări europene, Grupul consideră că dezvoltarea economică se poate reflecta în zilele noastre în nivelul de dezvoltare a culturii, a rețelei sociale, a culturii educaționale și profesionale, a stilului de viață sănătos și a culturii sportive.

Grupul MVM are multe decenii de tradiție de responsabilitate socială, cunoscută și sub numele de responsabilitate socială corporativă, adică activități CSR. Acesta sprijină inițiativele de creare și conservare a valorii în domeniile sportului, culturii, mediului, sănătății, educației și științei, precum și cauzele caritabile. Se angajează să cerceteze și să dezvolte, să inoveze, să educe tinerele generații și să sprijine talentele și realizările remarcabile.

În calitate de filiale MVM în România, ne străduim să ne menținem poziția în acest domeniu, în conformitate cu rolul nostru economic. Considerăm că ajutorul comunităților locale și susținerea inițiativelor locale sunt extrem de importante.

În conformitate cu principiile și obiectivele prioritare ale Grupului MVM, ne străduim să găsim partenerii și colaborările care se potrivesc cel mai bine programului nostru de responsabilitate socială corporativă.

Vizita viitorilor ingineri

Am avut plăcerea să îi găzduim pe absolvenții de la specializarea de inginerie mecatronică a Universității Sapientia la hidrocentrala noastră din Valea Uzului. În timpul vizitei, studenții au avut ocazia să înțeleagă procesele de funcționare ale hidrocentralei, construcția rețelei energetice,  să discute despre provocările actuale ale sectorului energetic, și evident despre aspecte privind protecția mediului înconjurător și sustenabilitate. Studenții însoțiți de profesorii lor au putut vedea cum pot fi exploatate resursele naturale pentru un viitor sustenabil. 

Grupul MVM acordă o importanță deosebită educației, de aceea suntem bucuroși să primim astfel de oportunități, care pot contribui la extinderea cunoștințelor și informațiilor tinerilor. Mulțumim pentru vizită!