Skip to main content

Segítség

Gyakran ismételt kérdések

Villamos energia

Itt megtalálhatod a választ a villamosenergia-piaccal kapcsolatos leggyakrabban feltett kérdésekre.

Milyen lépéseket kell tennem ahhoz, hogy villamos energia szerződést köthessek?

A villamosenergia-ellátás igénybevételéhez szerződést kell kötnie egy villamos energia szolgáltatóval. A villamosenergia-ellátási szerződések megkötésére irányuló eljárást az MVM FUTURE ENERGY TECHNOLOGY szolgáltató bonyolítja le a kérelmezők/végső fogyasztók és a hálózat üzemeltető/-elosztó között.

Az eljárás szakaszai a következők:

1. A kérelmező/ügyfél szóbeli/írásbeli tájékoztatása a következőkről:

1.1. A villamosenergia-ellátási szerződések megkötéséhez szükséges adatok és dokumentumok, vagyis:

• szerződéskötési kérvény – formanyomtatvány
• személyazonossági igazolvány másolata
• a helyiségre vonatkozó felelősségvállalási nyilatkozat – formanyomtatvány
• tájékoztató a személyes adatok feldolgozásáról – formanyomtatvány
• az új fogyasztói helyek esetében, amelyekre még nem kötöttek villamosenergia-ellátási szerződést, vagy az olyan fogyasztási helyek esetében, ahol a villamosenergia-elosztó hálózatra való csatlakozást megszüntették, szükség van az egységes mérési pont kódjára (POD). Az információt az elosztó szolgáltató által kiállított hálózati csatlakozási bizonyítvány vagy csatlakozási műszaki engedély tartalmazza.

2. A villamosenergia-ellátási szerződés megkötése:

• A kérelmező/ügyfél által a szerződés megkötéséhez benyújtott dokumentumok ellenőrzése és nyilvántartásba vétele az informatikai rendszerben.
• A dokumentumok feldolgozása, a villamosenergia-ellátási szerződés összeállítása és kinyomtatása.

3. A szerződés és mellékleteinek aláírása a következőképpen történik:

• Személyesen, ha a kérelmező/ügyfél megjelent és kérte a szerződés megkötését a vállalat telephelyén.
• Távolságilag, ha a kérelmező/ügyfél a dokumentumokat e-mailben, faxon, postai úton küldte el, a szerződést pedig ugyanazon a úton küldjük vissza a kérelmezőnek/ügyfélnek, ahogyan megkaptuk, feltéve, ha nem jelölt meg más megküldési módot.

4. A villamosenergia-ellátási szerződés megkötése a hálózat üzemeltetővel / elosztó üzemeltetővel
Az ellátási szerződés megkötését követően a hálózat üzemeltető / elosztó üzemeltető részére el kell küldeni a hálózati/elosztási szerződés megkötésére vonatkozó kérelmet annak, amelyhez a villamosenergia-ellátó létesítmény csatlakozik.
Az ellátási szerződést az Országos Energiaszabályozó Hatóság (ANRE) online felületén, a posf.ro oldalon is megkötheted.

Mi a villanyszámla kifizetésének határideje?

A villanyszámla kifizetési határideje a kiállítástól számított 15 és 30 nap között van, attól függően, hogy melyik MVM FUTURE ENERGY TECHNOLOGY ajánlatot választottad.

Mikor szűnik meg az áramszolgáltatás a fizetés elmaradása miatt?

• Az MVM FUTURE ENERGY TECHNOLOGY a jogosult háztartási ügyfelek és jogi személyiséggel rendelkező ügyfelek esetében a számla kiállításától számított 45. naptól kezdve szüneteltetheti az áramszolgáltatást,15 naptári napos felmondási idővel, abban az esetben, ha nem fizetted ki a számlát.
• Abban az esetben, ha a villamosenergia-szolgáltatás szünetelésének időpontjától számított 20 napon belül a számla és az esedékes kötbérek teljes kifizetése nem történik meg, a szolgáltató jogosult a villamosenergia-szolgáltatási szerződést 20 naptári napos felmondási idővel felmondani, és az esedékes összegeket a hatályos jogszabályi rendelkezéseknek megfelelően behajtani.
• A számla fizetési határidejének lejártakor e-mailben küldünk számodra értesítést, hogy ne merüljön fel annak kockázta, hogy áramszolgáltatás nélkül maradsz.

Mit kell tennem, ha lekapcsoltak a villamos energia szolgáltatásról?

Ahhoz, hogy újraindítsák az áramszolgáltatást a lekapcsolás után, a következőket kell tenned:

1. Kifizeted az értesítésben szereplő teljes összeget.
2. Kifizeted a visszakapcsolási díjat.
3. Kéred a visszakapcsolást a 0264 443 330-as telefonszámon (normál díjszabás szerint, bármely telefonhálózatból) vagy az office@mvmenergy.ro e-mail címen.

Legtöbb 2 munkanapon belül újra áramszolgáltatásban fogsz részesülni.

Mit jelentenek a zöld tanúsítványok a számlán?

A zöld tanúsítvány olyan tanúsítvány, amely igazolja, hogy egy bizonyos mennyiségű villamos energia megújuló energiaforrásokból származik. Ezt a rögzített díjat az Országos Energiaszabályozó Hatóság (ANRE) szabja meg, és minden romániai fogyasztó fizeti.

Mi az a kapcsolt energiatermelési hozzájárulás díja a számlán?

A nagy hatékonyságú kapcsolt energiatermelési hozzájárulás díj egy olyan havi összeg, amelyet minden villamosenergia-fogyasztó a nagy hatékonyságú kapcsolt energiatermelési rendszerben történő energiatermelés előmozdítására és fejlesztésére köteles fizetni, vagyis az Országos Energiaszabályozó Hatóság (ANRE) által évente meghatározott díj, amelyet a Translectrica nevében a szolgáltató szed be, és amely az olcsóbb villamos energia- és hőtermelés jövőbeni finanszírozását támogatja.

Mit tegyek, hogy ne maradjak áram nélkül, ha az ellátási szerződés lejárt, és a szolgáltató nem kívánja meghosszabbítani azt?

Az MVM FUTURE ENERGY TECHNOLOGY 30 nappal a szerződéses lejárta előtt értesítést küld neked a szolgáltatási szerződés határidejének a lejárásáról.

Így időd van arra, hogy megszervezd az új szolgáltatási szerződés megkötésére irányuló eljárást a versenypiacon választható szolgáltatókkal.

A jelenlegi szolgáltatóddal kötött ellátási szerződés megszűnése esetén a szerződés tárgyát képező fogyasztási helyet a te hálózati területeden illetékes Végső Szolgáltató (FUI – Furnizorul de Ultimă Instanță) fogja átvenni.

Hogyan nyújthatok be panaszt a villamosenergia-szolgáltatásommal kapcsolatban?

Panaszt vagy reklamációt a következőképpen tudsz benyújtani:
• Telefonon, a 0264 443 330-as vagy a 0800 080133-as telefonszámon, hétfőtől péntekig 8 és 16 óra között (normál díjszabás, bármely telefonhálózatból).
• E-mailben a reclamatii@mvmenergy.ro címen.
• A központi irodában tartott meghallgatáson (a kifüggesztett ügyfélfogadási időszak keretei között – beilleszteni az ügyfélfogadási időszakot).

A panasz típusától függően a megoldásra és a válaszadásra vonatkozó törvényes határidők a következők:

Az elvégzett elemzést követően a választ megfogalmazzuk, rögzítjük a számítógépes rendszerben, és megküldjük az ügyfélnek a fent említett határidők tiszteletben tartásával.

Kik a villamosenergia-elosztók és mit tesznek üzemzavar esetén?

A villamosenergia-ellátásban bekövetkezett üzemzavarok bejelentéséhez, egy ingatlannak a hálózatra való csatlakoztatásához fel kel venned a kapcsolatot a területileg illetékes elosztóval.

A villamos energia hálózat elosztók elérhetőségei a következők:

• Delgaz Grid – Bacău, Botoșani, Iași, Neamț, Suceava, Vaslui – delgaz.ro sürgősség esetén hívható telefonszám: 0800.800.929
• Distribuție Energie Oltenia – Argeș, Dolj, Gorj, Mehedinți, Olt, Teleorman, Vâlcea – distributieoltenia.ro sürgősség esetén hívható telefonszám: 0800.500.000
• E-Distribuție Muntenia – București, Ilfov, Giurgiu – e-distributie.com sürgősség esetén hívható telefonszám: 0800.070.888
• E-Distribuție Dobrogea – Călărași, Constanța, Ialomița, Tulcea – e-distributie.com sürgősség esetén hívható telefonszám: 0800.070.555
• E-Distribuție Banat – Arad, Caras-Severin (Krassó-Szörény), Hunedoara (Hunad), Timiș (Temes) – e-distributie.com sürgősség esetén hívható telefonszám: 0800.070.444
• SDEE Muntenia Nord – Vrancea, Galați, Buzău, Brăila, Prahova și Dâmbovița – distributie-energie.ro sürgősség esetén hívható telefonszám: 0800.500.205
• SDEE Transilvania Sud – Alba (Fehér), Brașov (Brassó), Covasna (Kovászna), Harghita (Hargita), Mureș (Maros) és Sibiu (Szeben) – distributie-energie.ro sürgősség esetén hívható telefonszám: 0800.500.929
• SDEE Transilvania Nord – Satu Mare (Szatmár), Maramureș (Máramaros), Bistrița Năsăud (Beszterce-Naszód), Bihor (Bohar) , Sălaj (Szilágy) és Cluj (Kolozs) – distributie-energie.ro sürgősség esetén hívható telefonszám: 0800.400.929